ПРИВЕДЕНИ ТРИ ЛИЦА ПОВРЗАНИ СО ПАЛЕЊЕТО НА БУГАРСКОТО ЗНАМЕ ВО ВЕВЧАНИ

Три лица се идентификувани како поврзани со палењето на бугарското знаме на карневалот во Вевчани, потврдуваат од МВР за Канал 5.

loading...

Тројцата веќе се повикани на разговор во полиција а во соработка со Обвинителството против нив ќе биде поднесена кривична пријава за сторено кривичното дело – повреда на угледот на странска држава од член 181 од Кривичниот законик, како и за исмејување или подбив со странска држава,за што се предвидува парична казна.


loading...