Проекција на „Оклопницата Потемкин“ во Рускиот центар во Скопје

/

По повод 120-годишнината од раѓањето на Сергеј Михајлович Ејзенштејн, Рускиот центар при УКИМ ве поканува на проекција на филмот ОКЛОПНИЦАТА „ПОТЕМКИН“.

За значењето на филмот за светската кинематографија, за режисерската естетика и за творештвото на Сергеј Ејзенштејн воведно предавање ќе одржи Ана Глигорова, магистер по културологија и ТВ-режисер. Настанот ќе се одржи во седиштето на Рускиот центар на 22.1.2018 г.(понеделник) во 19 часот, ул. „Теодосиј Гологанов“ бр.28, трети кат.Претходна статија

Агенцијата за филм на When East Meets West во Трст

Следна статија

Џихадистите веќе се насочуваат кон тактиката „волк самотник“

Најново од Вести