ПРОФЕСОР НА ПМФ: ЈАДЕМЕ ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК ОД ЕКСТРЕМНО ЗАГАДЕНА ПОЧВА

//

Во Македонија овошје и зеленчук се одгледуваат на екстремно загадена почва или се наводнуваат со загадена вода. Причина за ова е индустрискиот отпад кој го има на 16 локации во земјава. Најалармантна е состојбата во Велес.

Таму според професорот Трајче Стафилов од Прородно-математичкиот факултет во Скопје, загаденоста е екстремно висока и е распространета на радиус од 14 квадратни километри. 

Повеќе на Алсат М телевизија

Претходна статија

СПОМЕНИК НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЌЕ БИДЕ ОТКРИЕН ВО БУГАРСКИОТ ГРАД САМОКОВ-ПОКАНИ ДОБИЈА И ПРЕМИЕРИТЕ БОРИСОВ И ЗАЕВ

Следна статија

ШТИПЈАНЕЦ СО ВЕРБАЛНИ ЗАКАНИ КОН ПЕРСОНАЛОТ ВО ШТИПСКАТА БОЛНИЦА

Најново од Вести