ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ НА ГОДИНАТА – „ОДБОРЈУВАЊЕ НА ФРОСИНА ПАРМАКОВСКА

/

Утре, 7 јуни, со почеток во 13 ч. во просториите на Библиотеката „Искра“ ќе биде промовиран романот на годината, „Одбројување“ од Фросина Пармаковска.

Делото ќе го промовира Ѓоко Здравевски, извадоци од романот ќе чита Мери Каровска, а за Фондацијата „Славко Јаневски“ ќе зборува Звездан Георгиевски.

Љубителите на пишаниот збор ќе можат да се снабдат со примероци од романот што ќе ги потпишува аНастанот го организираат Општина Кочани, Библиотеката „Искра“ и Фондацијата „Славко Јаневски“.

Претходна статија

КОЈ ИМА УБАВА ЖЕНА ГОСТИ НЕ МУ ТРЕБААТ- МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПОГОВОРКИ

Следна статија

КОГА ЌЕ ТИ РЕЧАТ „ЗБОРЕНО Е СО ЗАЕВ“ И ЌЕ ДОЗНАЕШ ДЕКА ВЕЌЕ СИ СОВЕТНИК НА СОВЕТНИКОТ ЗА СОВЕТУВАЊЕ ВО ВЛАДА (ВИДЕО)

Најново од Истакнато