?????????????????????????????????????????????????????????

ПРОМОЦИЈАТА НА “АНТОЛОГИЈА НА ИСТОЧНОТО ЦРКОВНО ПЕЕЊЕ”

/

На конкурсот кој што по повод прогласувањето на 2018-та за Европска година на културното наследство го објави Делегацијата на Европската Унија, беше избран проектот “Антологија на источното црковно пеење” од авторот проф. Др Јане Коџобашија …

Промоцијата на “Антологија на источното црковно пеење”, ќе се одржи денес во ЕУ Инфо центарот во Скопје со почеток во 12.30 часот.

За ова најново монографско издание на проф. Коџобашија ќе говорат академик Луан Старобва и Елена Петрова, директор на Управата за културно наследство. На промоцијата со неколку творби од “Антологијата” ќе настапи Камерниот хор “Херувими.”Претходна статија

ЛИКОВЕН ХЕПЕНИНГ ВО ЧИФТЕ АМАМ

Следна статија

ИЗЛОЖБА НА ДАРКО ТАЛЕСКИ ВО ПРИЛЕП

Најново од Истакнато