|

РАМА: СРБИЈА СÈ УШТЕ ЖИВЕЕ ВО МИНАТОТО

Албанскиот премиер Еди Рама рече дека ја поддржува иницијативата „Мал Шенген“ за придобивките штo истата ќе ги донесе на Албанија и на Косово, не заради Србија, за која вели дека сè уште живее во минатото. Рама тврди дека Белград сè уште не расчистил со своето минато, бидејќи Србија одбива да го признае масакрот во Рачак, пренесува Б92.

Рама тврди дека е првиот балкански лидер што ја прифатил идејата, бидејќи иницијативата ќе им дозволи на граѓаните на инволвираните земји слободно да се движат, а границите ќе станат формалност.

Слични Објави