РАМАЗАН БАЈРАМ НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

/

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 13 мај, четврток, Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани.

По триесетдневниот рамазански пост, следува тридневен Рамазански бајрам, кој се смета за голем празник во исламот. Почетокот на Рамазан секоја година се поместува за 10 дена наназад, односно во престапните години за 11 дена, во однос на претходната година, поради разликата помеѓу исламскиот и грегоријанскиот календар.Претходна статија

МЗ: СЕ НАМАЛУВА БРОЈОТ НА ПАЦИЕНТИ ВО КОВИД-ЦЕНТРИТЕ, ИМА 847 ПРАЗНИ КРЕВЕТИ

Следна статија

ШЕКЕРИНСКА ОД РИМ: ГИ ДЕЛИМЕ ЕВРОАТЛАНТСКИТЕ ВРЕДНОСТИ, СЕ АДАПТИРАМЕ НА ПРОМЕНИТЕ, ЈА ШТИТИМЕ КОЛЕКТИВНАТА БЕЗБЕДНОСТ

Најново од Вести