|

РАСТЕ БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД ГРИП ВО ИСТОЧНИОТ ДЕЛ НА ЗЕМЈАТА

Центарот за јавно здравје од Кочани само во текот на оваа недела регистрирал 40 новозаболени лица од сезонски грип, со што вкупниот број на евидентирани пациенти во регионот од почетокот на февруари надмина стотина.

Скоро половина од пациентите се регистрирани во Делчево и Кочани, а нешто помалку во општините Виница, Берово и Пехчево и сите се на возраст меѓу 15 и 55 години.

Слични Објави