Рохани: Протестите во Иран не се странски заговор, луѓето сакаат повеќе слобода

– Проблемите на луѓето не се економски, тие сакаат повеќе слобода – изјави Рохани на вонредна средба за безбедноста, индиректно критикувајќи ги претставниците на режимот што се спротивставуваат на неговите обиди да спроведе политички и културни реформи… (Прочитајте го целиот напис овде)