|

Русија: Од почетокот на август од Украина се извезени 370.000 тони храна

Над 370.000 тони храна се извезени од украинските пристаништа во 12 бродови од почетокот на август, изјави шефот на рускиот Национален центар за управување со одбраната, Михаил Мизинцев.

„Од 1 август испловија 12 бродови од украинските пристаништа, а извезени се вкупно 375.000 тони храна, од кои 307.000 тони се пченка, 6.000 тони сончогледово масло, 50.300 тони брашно и 11.000 тони мизињеви рече тој, пренесе ТАС.

Извезени се 307.000 тони пченка, 6.000 тони сончогледово масло, 50.300 тони брашно и 11.000 тони соја.

Извор: Temite

Слични Објави