СДК: СТРУЖАНИ ПО ПОЖАРОТ ПОБАРАА ПОМОШ ОД ДАНСКА КОЈА ПРАВИ ЕДРИЛИЦИ НА КОИ СО ДЕЦЕНИИ СЕ ОБУЧУВАА МАКЕДОНСКИТЕ ЕДРИЛИЧАРИ

//

По големиот пожар што на 21 јули ја уништи целата флота на едриличарскиот клуб „Снегар“ од Струга, оттаму побараа помош до Кралската едриличарска федерација на Данска, чија земја ги произведува почетничките модели на едрилици „оптимист“, на кои се обучуваа генерации струшки едриличари.

„Ги информираме нашите колеги спортисти и пријатели дека најголем број наши едриличари, уште од 1980-ите години, ја почнале обуката на едрилиците ‘оптимист‘, произведени од данското претпријатие ‘Винер‘. Доколку имате можност и имате на располагање едрилици, ве молиме да ни помогнете да ги надминеме првичните кризни денови за одржување на активноста на клубот и да ги донирате на нашиот клуб”, им напиша претседателот на клубот Лазо Горгоноски на членовите на Едриличарската федерација на Кралството Данска.

Целиот напис прочитајте го овде.Претходна статија

СТАВИЛ ДВОГЛАВ ОРЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ПЕЧАТ, ГО ПОСРАМОТИЛ ТРАМП

Следна статија

НЕЗАВИСЕН: БРАЌАТА АСАНИ НЕ БИЛЕ ОСЛОБОДЕНИ- МЕСТО ДОЖИВОТЕН, 20 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ТРОЈНОТО УБИСТВО НА ДЕЦАТА ВО ЧАИР

Најново од Вести