| |

СДСМ: СЕ ОТВОРААТ ВРАТИТЕ ЗА ВЛЕЗ ВО НАТО, НА РЕФЕРЕНДУМОТ СЕ БИРА ИДНИНА ИЛИ ИЗОЛАЦИЈА

Со решавањето на македонско-грчкиот спор се отвораат вратите за влез на Македонија во НАТО и почеток на преговорите со ЕУ, со зачуван и зајакнат македонски идентитет.

Имаме историска шанса да ја обезбедиме македонската иднина. Сонот на многу генерации, стремежот на нашите предци е на дофат, на нас е да го исполниме целосно, во интерес на сите граѓани коишто живеат во Република Македонија.

Јасно е, со поддршка на македонско-грчкиот Договор, поддржуваме Македонија да стане дел од ЕУ и НАТО, го обезбедуваме нашиот идентитет, се вели во соопштението на владејачката партија СДСМ.

Прашањето на референдумот е јасно и едноставно – иднина или изолација.

Доколку Христијан Мицкоски има малку одговорност и сериозност, јавно ќе излезе и ќе каже за која опција навистина е.

Обединети се сите политички партии кои навистина се за ЕУ и НАТО, а само Мицкоски и раководството на ВМРО-ДПМНЕ се изолирани и се против интергација, во обид да одбранат криминал.

Без разлика на антидржавното и неодговорно однесување на ВМРО-ДПМНЕ, граѓаните на Македонија ќе ја искористат историската шанса за напредок.

На референдум ќе изберат иднина, ќе кажат ДА за нормална, демократска, напредна, сигурна и просперитетна држава за сите, членка на ЕУ и НАТО.

Слични Објави