СДСМ: СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ ЈА ОШТЕТИЛ ОПШТИНА КАРПОШ ЗА ПОВЕЌЕ ОД 230 ИЛЈАДИ ЕВРА

„Се потврдува дека Стевчо Јакимовски и ВМРО – ДПМНЕ единствено што направиле за Општина Карпош било криминал,  злоупотреба на службена положба и бесправно градење.

Како што се вели и во обвинението на Јавното обвинителство за организиран криминал и корупција, Стевчо Јакимовски ја оштетил Општината за повеќе од 230 илјади евра.

Обвинението е за незаконска легализација на поранешните објекти на плац, а потоа и на земјиштето кај поранешниот ресторан „Имес“.

Сепак, ако го погледнеме Извештајот на Државниот завод за ревизија, можеме да нотираме уште многу други прекршувања на законот кои Јакимовски и ДПМНЕ ги правеле во континуитет.

Јакимовски треба да одговара и за новата општинска зграда, во должина на бул. „Партизански одреди“

Изградбата на административниот објект (нова општинска зграда) е врз основа на проект кој не е одобрен од страна на Советот на Општина Карпош, како и без изменето одобрение за градба што не е во согласност со Законот за градење и Одлуката за изградба на административен објект.

Исто така, направени се и повеќе измени на јавните набавки кои не се базираат на позициите предвидени во основниот проект.

Каде и да се свртите извира криминал и корупција од работење на Стевчо Јакимовски и ВМРО – ДПМНЕ“- стои во соопштението на СДСМ