СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ НЕМА НИКАКОВ КРЕДИБИЛИТЕТ ДА ЗБОРУВА ЗА ОХРИДСКИОТ РЕГИОН

//

окму ВМРО-ДПМНЕ остави хаос и ги предизвика последиците врз Охридскиот регион. Оттука, ВМРО-ДПМНЕ нема никаков кредибилитет да зборува за Охридскиот регион после 11 години свесно уништување и загрозување на природното и културно наследство за бизнис и лични интереси на фамилијата.

Неконтролираните градби на Плаошник и Галичица, мегаломанските градби на Охридското езеро, познатото „парапетче“ на Груевски, криминалните проекти, Субрата Рој, се само дел од примерите за децениската негрижа на ВМРО-ДПМНЕ кон Охрид – заштитеното подрачје од УНЕСКО.

Денес, за разлика од времето на ВМРО-ДПМНЕ Владата предводена од СДСМ, во соработка со општините и граѓанскиот сектор, е насочена кон решавање на наследените проблеми и тековните потреби во регионот.

Предлогот на УНЕСКО Охрид да се стави на листата на загрозено светско наследство е мотив плус за интезивирање на процесот на заштита на нашето културно и природно наследство.
Владата предводена од СДСМ заедно со сите надлежни институции останува посветена на исполнување на препораките на УНЕСКО за Охрид и Oхридскиот регион, со цел зачувување и заштита на нашето уникатното природно и културно богатство, се вели во соопштението на политичката партија СДСМ.

Претходна статија

МИЦЕВСКИ: ВМРО-ДПМНЕ СЕКОГАШ РАБОТИ ВО ИНТЕРЕС НА ДРЖАВАТА И НА ГРАЃАНИТЕ

Следна статија

ДИМИТРИЕВ: РЕФОРМАТА ВО БЕЗБЕДНОСНИОТ СЕКТОР МОЖЕШЕ ДА СЕ ВОДИ НА МНОГУ ПОКВАЛИТЕТЕН, ПОРАЦИОНАЛЕН И СОПФАТЕН НАЧИН

Најново од Вести