СЕ ГРАДИ КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ ВО ПОТПЕЛИСТЕРИЕТО

//

Започна изграбата на колекторско-канализациониот ситем во Потпелистерието. Градежните активности се одвиваат на потегот од месноста Црвени Петли кон селата Трново и Магарево, а во првата фаза ќе бидат вложени 6,8 милиони денари.

На овој начин Битола конечно ќе го реши проблемот со отпадните води од селата под Пелистер и од туристичките објекти. Предвидено е колекторскиот систем да ги собира отпадните води на територијата на Националниот парк „Пелистер“, односно од хотелот „Молика“, Детското одморалиште, селата Трново и Магарево, се до поранешната живинарска фарма, каде што е предвидена пречистителна станица.

Заложбите на локалната самоуправа за добивање на поддршка од UNDP за прочистителна станица е успешно завршен. Со тоа се создава една функционална целина за започнување на прочистителен систем во Подпелистерието и се решава проблемот со загадените води.

Претходна статија

ПО НАЛОГ НА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО МВР ЈА ОБЕЗБЕДИЛО ПОТРЕБНАТА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА СПОРНИТЕ ГРАНТОВИ

Следна статија

СДСМ НАЈАВИ КРИВИЧНА ЗА АНТОНИЈО МИЛОШОСКИ

Најново од Вести