СЕ ПОКАЖА ЛИ БОЖИОТ ГНЕВ?!

/


1. Бог ни ја затвори устата со маски, затоа што е уморен од нашите празнословија, лаги, клевети, напади и осудувања!

2. Тој и даде можност на природата да дише без нас!

3. Не натера да се плашиме и да се криеме, затоа што веќе престанавме да се плашиме и заборавивме на стравот!

4. Не натера да ги миеме рацете, и да донесеме леб во устата со чисти раце!

5. Ги стопира молитвите во храмовите, бидејќи некои почнаа да одат таму за да им помине времето, да се раздвижат и да се тргнат од дома, дури некои доаѓаа и за забава! Ова никогаш не било, но Бог е голем!

6. (Бог ни говори), Ја пониживте причесната се плашевте дека ќе се заразите, па баравте пластични лажички, и што ли уште не, а кога знаете дека Јас сум најдобриот лекар и болести кај Мене нема!

7. Тој не стави на едно место сите – богат и сиромав, директор и работник, оној кој возеше кола и оној кој одеше пешки. Сега сме еднакви и сите си седиме дома.

8. Тој направи сите да сме со семејството, и воедно да ни покаже кој е Он, а кој сме ние. Затоа што заборавивме на Него.9. Тој ги крена оние луѓе што ние не ги препознававме. Кој – ќе прашате? Лекарите, луѓето кој вршат редовна достава на стоки, продавачите, таксистите, медицински сестри и сл. Ова е она што Бог ни го даде! За да разберете кого и што треба да цените!

10. Тој го застана времето, ни ја зеде работата, и ни даде можност да размислиме не само за нас како досега, туку и за сите кој не опкружуваат.

11. Се оддалечивме од човечката комуникација и се предадовме на социјалните мрежи. И после карантинот, ќе ја цениме комуникацијата во живо, ќе бараме барем еден човек да сретнеме за да разговараме со него!

12. Ги убивавме животните кои припаѓаат на оваа земја како и ние! Сега сме скриени и затворени, а животните се на слобода, и никој нема да ги допре, сега тие имаат слобода, а ние НЕ!

13. Тој ги застана сите војни, каде што се убиваа луѓе и деца! Во моментов нема никаква војна во светот! И така браќа, не е тоа вирус, тоа е гневот Божји, многумина ќе помислат: Да не е тоа случајност! НЕ, не е случајност. Бог, така сакаше!

Fb статус на Чаирска романтика

Претходна статија

ВЕЛЕШАНИ ЗА ПРИМЕР: ГОСТИЛНИЦА БОЕМ И СЕМЕЈСТВОТО НА ПАНЧЕ ЌУМБЕВ НАХРАНИЈА 400 ЛУЃЕ

Следна статија

(ВИДЕО) СКОПЈЕ ГИ ДОБИ СВОИТЕ „КОРОНАБАСТЕРС“

Најново од #БолиНаМајка