AppleMark

СЕДУМ МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО ЕТИОПИЈА ИМААТ ПОТРЕБА ОД ХРАНА

/

На речиси седум милиони луѓе во Етиопија им е неопходна помош во храна поради сушата што ја зафати земјата.

Националната комисија за управување со ризици од катастрофи во Етиопија објави дека се потребни една милијарда американски долари за да им се помогне на близу седум милиони луѓе.

Во земја со близу 100 милиони жители, сушите се најголем проблем за населението, кое претежно се занимава со сточарство и земјоделство.

Претходна статија

МНР: НЕМА ЗАРАЗЕНИ МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ ОД КОРОНАВИРУС ВО КИНА

Следна статија

ДОДЕКА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ СЕ КАРААТ ВО СОБРАНИЕ НИЕ СЕ ТРУЕМЕ

Најново од Вести