|

ШЕХТАНСКИ БАРА 14 ДНЕВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КАРАНТИН ЗА СИТЕ ШТО ГО НАПУШТИЈА СКОПЈЕ ЗА ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ

ТМРО смета дека изолираниот 80 – часовен карантин на Скопје е погрешен чекор и требало да се спроведе на целата територија.

„Вака се создаде реална опасност од неконтролирано ширење на вирусот низ целата држава“, велат од партијата на Ванчо Шехтански.

„ТМРО бара од техничката влада со изминат мандат, веднаш да донесе уредба за задолжителен 14 дневен карантин за сите кои го напуштија градот пред започнувањето на полицискиот час, со цел колку толку да се изолираат и лоцираат, потенцијалните нови жаришта“, вели претседателот Ванчо Шехтански.

Слични Објави