| |

Шест медали за Бугарија од Балканската олимпијада по математика во Тирана

Шест медали – еден златен, два сребрени и три бронзени освоија бугарските учесници на Балканската младинска олимпијада по математика што се одржа во Тирана, соопшти Министерството за образование и наука на Бугарија.

На натпреварот учествувале ученици од 19 екипи од 18 земји. Наградените ученици се од Софија, Пловдив и Несебар.

Слични Објави