СИМЕОНОВ: БУГАРИЈА НЕМА ПОТРЕБА ДА ПРИЗНАВА НИШТО

„Извинете што морам да го кажам ова, и токму по повод Македонија, но, впрочем, работите се едноставни: постои договор кој Скопје изгледа не го почитува. Во Народното собрание има едногласен документ. Тоа е тоа. Бугарија нема потреба да ′′ признава ′′ ништо. Нашата цел не е само да го пуштиме Скопје на запад. Нашата цел е луѓе од двете страни на границата заедно. И не, тоа не станува со наивност. Да, доаѓа со авторитет, без оглед на тоа колку не им се верува на многумина. Националниот интерес е легитимен концепт. Дури и денес. Сфаќам колку е ′′ врховистички′′ овој пост. За тие што ќе скокнат против мене, не брзајте – видете што сум напишал низ медиумите назад во времето. Уште го мислам тоа. Но, нели последната деценија во светските процеси беше доволна за да се сетиме дека главниот квалитет во политиката е моќта?“, напиша на својот facebook профил бугарскиот социолог, Прван Симеонов.

loading...

Извинете, че трябва да го кажа, и то точно по повод Македония, но, в крайна сметка, нещата са прости: има договор, който…


loading...

Posted by Първан Симеонов on Понеделник, 02 ноември 2020