Симеонов: По темата за Македонија во бугарското општество постои консензус и тоа е надвор од дебата

///

„По темата за Македонија во бугарското општество постои консензус и тоа е надвор од дебата. Речиси едногласно е мислењето на бугарското општество дека Македонија прво треба да ги исполни критериумите во согласност во Договорот со Бугарија. Бугарија конечно треба да има своја политика во однос на Македонија, која што треба да биде политика на поврзување. Бугарските политички елити не се интересираа доволно за таа тема“, изјави Прван Симеонов, директор на Gallup International во ексклузивно интервју за порталот Трибуна.

Што уште кажа првиот човек на Gallup International погледнете во видеото што следи:Прван Симеонов е истражувач, публицист и граѓански активист. Доктор по политикологија, магистер по политички менаџмент и новинар. Извршен директор е на Gallup International и истражувач во институтот по социологија „Иван Хаџијски“. Член и поранешен претседател на Клубот на стипендистите на фондација „Конрад Аденауер“. Предава политички кампањи и истражувачки методи во софискиот универзитет Св. Климент Охридски.

Претходна статија

ВИДЕО: Експлозија во Германија, прогласена „екстремна опасност“, луѓето да не излегуваат надвор

Следна статија

Има жртви во големата експлозија во германски Леверкузен

Најново од Видео