СЛОБОДАР: ИМА САМО ЕДЕН ПАТ И ТОЈ Е ЦЕЛОСНА НЕЗАВИСНОСТ ОД ДРЖАВНИТЕ КАНЏИ

//

Дали со секоја помината година се чуствувате како поединци послободни од претходната? Дали сега во 2020 година чуствувате дека државата помалку интервенира во вашиот приватен живот во споредба со 2010 или 2000? Дали во 2020 година чуствувате дека државата/владата помага да се самосталите и да се оттргнете од нејзините влијанија? Дали во 2020 година чуствувате дека економијата не зависи повеќе од државните тендери во споредба со минатото? Дали тој кој работи приватно и не добива субвенции може да постигне повеќе од тој кој е врзан со владата и неговата фирма исклучиво работи со државните тендери? Оставаме на вас да кажете. Има само еден пат, а тој е целосна независност на поединецот од владините/државните канџи. #лудвигфонмизес #фонмизес #слободар #македонија #влада #владанамакедонија #режим #независност

Претходна статија

СНОУДЕН ЌЕ ГИ ПРЕДАДЕ ПРИХОДИТЕ ОД СВОЈАТА КНИГА ЗА МАСОВНОТО ПРИСЛУШКУВАЊЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ВЛАДА

Следна статија

СЀ Е БОРБА И ЗА ТОА СМЕ НА ЧИСТО

Најново од Вести