СО 81 ГЛАСОВИ ЗА И НИТУ ЕДЕН ПРОТИВ ПРАТЕНИЦИТЕ ГИ ИЗГЛАСАА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ СО КОИ СЕ МЕНУВА ИМЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Пратениците ги изгласаа уставните измени. Со 81 глас “за” и ниту еден против и воздржан е донесена одлука за прогласување на сите амандмани кои произлегуваат од договорот од Преспа. Со овие измени уставното име на нашата земја се менува од Република Македонија, во Република Северна Македонија. За историјата ќе остане фактот дека таа одлука е донесена без ниту еден глас против.