|

СПОРЕД ВЛАДАТА АКО ДЕНЕСКА ТЕ ИЗБРКАAТ ОД РАБОТА, А ПОСЛЕ ДВА ДЕНА СЕ ВРАБОТИШ НЕ Е ГУБЕЊЕ РАБОТА

Од Владата соопштуваат дека е неблагодарно да се шпекулира со бројки за отпуштени работници како последица на кризата од КОВИД-19, бидејќи, како што потенцираат, секое отпуштање од работа не значи дека е поврзано со корона кризата.

Од „Илинденска“ велат дека во во Агенцијата за вработување секојдневно се случуваат одјави и пријави, но тие не можат да дадат одговор, затоа што некој кој што останал без работа денес во една фирма можеби после два дена ќе се вработи на друго место, и тоа не губење на работа, се вели во соопштението на Владата.Слични Објави