СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ ЌЕ БИДЕ КОНСЕНЗУАЛНИОТ КАНДИДАТ НА СДСМ И ДУИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ

„Фокус“ дознава дека сегашниот координатор за влез на Македонија во НАТО, Стево Пендаровски ќе биде консензуалниот кандидат на владејачката коалиција СДСМ-ДУИ за претседателските избори. Одлуката ќе биде потврдена во недела на конгресот на СДСМ. Од ЛДП веќе објавија дека ќе го поддржат консензуалниот кандидат на владејачката коалиција.