| |

Стојчев: РСМ внесува „експлозија“ во ЕУ

Бугарскиот социолог К’нчо Стојчев во интервју за Бугарското национално радио изјави дека со нерешавањето на нерешените прашања со Бугарија, РС Македонија внесува „експлозија“ во ЕУ.

„Имаме документ со Северна Македонија којшто очигледно не се спроведува. Во моментот Скопје внесува „експлозија“ во ЕУ и ја „минира“. Интересното е тоа што ова се случува и покрај фактот што не е во интерес на оваа земја“, вели Стојчев.Слични Објави