СТОЛЕ ВЕЛКОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ПРИЈАТЕЛСТВО

//

Здружението „Македонско-Бугарско пријателство“, избра ново раководство на последното генерално собрание на организацијата. Со едногласна одлука на присутните за нов претседател на Здружението е избран Столе Велков од Кочани. Велков е дипломиран политолог на Софискиот универзитет во Бугарија. Новиот претседател на МБП е член на Здружението од самото негово создавање, а исто така бил дел и од неговиот Управувачки одбор. Во својот говор по изборот за нов претседател на МБП, Велков се заблагодарил за укажаната доверба и истакнал дека ќе продолжи да работи за зближување на двете најблиски држави на Балканот- Македонија и Бугарија.Претходна статија

НОНКОВИЌ ОД БРИСЕЛ ГО СОВЕТУВА ИВАНОВ ДА СЕ „ПОТПРЕ“ НА РУСИЈА И КИНА ЗА СПАС НА МАКЕДОНИЗМОТ

Следна статија

„КОМИТИ“ СО ПОДДРШКА ЗА ПРОТЕСТОТ УТРЕ ВЕЧЕР-НЕМА ДА ДОЗВОЛАТ ВЕЕЊЕ ЗНАМИЊА НА ДРУГИ ДРЖАВИ

Најново од Вести