СТОМНАРОСКИ: ОВАА ГОДИНА ОТКУПОТ НА ТУТУН БЕШЕ КАТАСТРОФАЛЕН

//

Оваа година откупот на тутун беше катастрофален. Прво, многу цената беше ниска, целиот откуп беше со проблеми, а фирмите воведоа годинава нивни шифри што тие само си ги знаат и тутунот го купуваа по шифри, а не по класи како што е по правило, истакна Менде Стомнароски од Сојуз на тутунари во гостување во емисијата „24 Анализа“.

Стомнароски додаде дека и така фирмите го враќаа тутунот на граѓаните и скапуваше поради нив.

„И да се надеваме сега дека до среда, овие два дена ќе ја зголемат динамиката фирмите и дека ќе го дооткупат“, нагласи Стомнароски.Експерти за новиот органски производ: „Произведен е во САД, а САД потрошија 1,3 милиони за да го развијат затоа што …“

Стомнароски посочи дека за ова што се случува со тутунот оваа година е власта, во Законот за тутун има пропусти. -Пропустите треба да се вметнат во истиот Закон за да не се случува во иднина што сега се случуваше.

Претходна статија

ДРАМА НА „ВОДЊАНСКА“ ВО СКОПЈЕ: САКАЛ ДА ЈА НАПАДНЕ ПОРАНЕШНАТА СОПРУГА, ПА ИСТЕПАЛ ПОЛИЦАЕЦ

Следна статија

НИКОЛОВ: ПОПИСОТ БЕШЕ ОДЛОЖЕН ПОД ПРИТИСОК НА ВМРО-ДПМНЕ

Најново од Вести