|

Субвенции за мајките земјоделки – пилот програмата предвидува финансиски надоместок за 9 месеци

Националната федерација на фармери, заедно со Министерството за земјоделство планираат промени во моделот на субвенционирање, односно исплата на земјоделците. Една од мерките предвидува мајките земјоделки кога ќе родат, да можат да земаат паричен надоместок 9 месеци, јавува ТВ 21.

Во однос на земјоделските производи, Мојсовска вели дека земјоделците имаат многу трошоци, а откупот останува како претходните години. Бара ова да се регулира.

Мојсовска смета дека со една политичка програма може да се зголеми бројот на земјоделците во земјава, земјоделството може да се развие како професија, а со тоа да се зголеми и домашното производство, што би значело помош и за државата.

Извор: Zoom. mkСлични Објави