ТАЈНАТА ЗА ДОЛГОВЕЧНОСТА Е ЕДНА ЧАША…

Би сакале да ви раскажеме за една американка, која на неверојатен начин успева да биде витална и здрава дури и во 109-тата година од животот.
Станува збор за Ени Вилсон од американската држава Северна Каролина. Во едно интервју за локален медиум таа вели дека не постои тајна за нејзината долговечност.

Важно е да се напомене дека, Вилсон има посебен ритуал кој е поврзан со алкохол и кој, според неа е причината, за нејзината долговечност.

“Многумина ме прашуваат за тајната на мојата долговечност, но им велам дека не правам ништо посебно, само уживам во животот”, вели супер бабичката Ени.

Нејзината тајна за долг живот е многу едноставна, таа секој петок пие по една чаша вино.