СОПРУГОТ НА СЕЛМА ХАЕК ЌЕ ДОНИРА 100 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА НОТР ДАМ

Францускиот милијардерот Франсоа-Анри Пино соопшти дека неговото семејство ќе даде 100 милиони евра помош за обнова на катедралата Нотр Дам, којашто вчера беше погодена од голем пожар.
-Мојот татко и јас одлучивме да одвоиме 100 милиони евра и да учествуваме во реконструкцијата на Нотр-Дам, напиша Пино во соопштението до медиумите. Пино е сопственик на брендовите Сен Лорен и Гучи.