ТЕСТ: ШТО ОТКРИВА ЗА ВАС НАЧИНОТ НА КОЈШТО ГО ДРЖИТЕ ВАШИОТ ТЕЛЕФОН

Според статистичките прогнози, во 2020 година ќе има речиси 3 милијарди корисници на паметни телефони во светот, а начинот на кој го користите овој уред може да открие многу за вашиот карактер, дури и за некои ваши неочекувани карактеристики. Денес подготвивме интересен тест кој се заснова на начинот на кој најчесто го држите вашиот телефон. Погледнете ги варијациите подолу и прочитајте што открива за вас вашиот избор:

1.

Оние кои обично го држат телефонот со едната рака и со палецот скролаат низ сајтовите и апликациите се луѓе кои се многу сигурни во себеси. Не се плашат да ризикуваат, имаат свои граници и ова многу им помага да го постигнат врвот во својата професионална сфера. Меѓутоа, во љубовниот живот не им „оди“ баш лесно. На ова поле тие се доста колебливи и им треба време да размислат дали има смисла да стапат во контакт со поединецот. Поради оваа емоционална неодлучност некои луѓе ги прифаќаат како резервирани и студени личности, но тие едноставно имаат високи стандарди и немаат намера да се помируваат со помалку.

2.

Луѓето кои го држат телефонот на овој начин, се многу мудри, интуитивни, разумни и претпазливи. Размислуваат многу добро за своите одлуки и се многу внимателни, што значи дека речиси никој не може да ги измами. Во сферата на љубовта, сепак, тие не се толку мудри. Кога ќе почувствуваат пеперутки во стомакот, овие луѓе забораваат на секаква логика и го следат твоето срце. Земаат избрзани и избезумени решенија, понекогаш реагираат премногу бурно и не се склони на компромиси. Ова често се одразува лошо на нивната врска, но е апсолутен факт дека се исклучително страстни и посветени во љубовта.

3.

Луѓето кои го држат својот телефон со двете раце мразат да чекаат. Тие брзо донесуваат одлуки и не се каат. Успешно се прилагодуваат на новите ситуации и лесно се поврзуваат со луѓето. Заљубени, сепак, тие се малку воздржани затоа што се плашат да не бидат повредени. Кога ќе се заљубат тие се затвораат и тешко е вистински да се запознаете со нив, така што нивниот партнер мора да има многу трпеливост за да опстане таа врска.

4.

Луѓето кои го држат својот телефон на овој начин се исклучително креативни и се полни со одлични идеи. Сакаат да бидат сами и да создаваат. Тие обично постигнуваат голем успех затоа што се многу вредни, посветени и талентирани. Во љубовта тие се сосема срамежливи и никогаш нема да признаат дека им се допаѓа некој. Тие не им дозволуваат на луѓето лесно да допрат до нив, но имаат многу да понудат ако некој ја стекне нивната довербата.