(Галерија) Прв македонско-бугарски собир „Коридор 8“

/

На 21 и 22 август годинава во близина на железничката станица во Ѓуешево, Бугарија се одржа првиот македонско-бугарски собир „Коридор 8“ на иницијатива на креаторите и гледачите на видео-емисијата „Коридор 8“, која се емитува секоја недела од 19 часот во You tube.

Претходна статија

Австрискиот канцелар Шушниг-гостин на македонските Бугари во Торонто Канада

Следна статија

На денешен ден се сеќаваме на жртвите на сите тоталитарни режими

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (8)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот