ТЕСТИРАНИ СЕ ОКОЛУ 35 ВРАБОТЕНИ ВО ТЕКСТИЛНИ ФАБРИКИ ВО ШТИП

//

Во тек е тестирање на работниците од текстилната индустрија во Штип, а исто така и на оние кои се превезувале во истите автобуси од други конфекции до своите работни места.

Епидемиолозите од Центарот за јавно здравје – Штип денеска земаат брисеви на околу 35 работници и нивни контакти, а тестирањето ќе продолжи и утре.

Тестирањето се врши на пунктот, но и по домовите кои се опфатени со тестирањето. Резултатите, кои ќе се добијат ќе ги дададат и насоките на надлежните, какви мерки дополнително ќе се преземат.Претходна статија

ПРОТЕСТИТЕ ВО САД ГИ ЗЕДОА ПРВИТЕ ЧОВЕЧКИ ЖРТВИ

Следна статија

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ШИРЕЊЕ НА ГОВОР НА ОМРАЗА ПРОТИВ РОМИТЕ

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи