ТИБЕТСКИ ТЕСТ КОЈ ЌЕ ВИ ОТКРИЕ МНОГУ ИНТЕРЕСНИ НЕШТА ЗА САМИТЕ ВАС

//

Земете молив и хартија за да можете да запишувате. На крајот од тестот ќе научите нешто важно за вас и за вашиот живот.

Одговорете на секое прашање во редот.

Не размислувајте долго за одговорите. Запомнете, најдобрите одговори се првото нешто што ќе ви дојде на памет.

Прашања:

1. Замислете дека треба да бидете едно од овие 5 животни. Наредете ги во било каков ред по ваш избор:

Крава, тигар, јагне, коњ, прасе.

2. Напишете го првото нешто што ве асоцира на зборовите во редот:

Куче …

Мачка …

Стаорец – …

Кафе – …

Море …

3. Замислете ги имињата на 5 луѓе кои ви се многу важни и одберете им по една боја од редот: 

Жолта – …

Портокалова – …

Црвена -…

Бела – …

Зелена – …

Тоа е тоа.

Сега да ги видиме резултатите:1. Одговорите на првото прашање ги дефинира вашите животни приоритети:

Кравата значи кариера.

Тигарот е чувство на самодоверба.

Јагнето е љубов.

Коњот значи семејство.

Свињата симболизира пари.

2. Од одговорите на второто прашање можете да дознаете нешто за вашиот живот, што вие потсвесно го гледате.

Вашата асоцијација со кучето ја дефинира вашата личност.

Асоцијацијата со мачката го симболизира идентитетот на вашиот партнер.

Вашиот опис на стаорецот ги карактеризира вашите непријатели.

Вашата асоцијација со кафето, го дефинира вашиот однос кон сексот.

Вашиот опис на морето го карактеризира вашиот живот.

3. Еве што кажуваат боите што сте ги одбрале за 5-те важни луѓе во вашиот живот:

Жолта е човек кој никогаш нема да го заборавите и ќе има силно влијание врз вашиот живот.

Портокаловата е човек кој ви е вистински пријател.

Црвената е личност која навистина ја сакаш.

Белата е твојата душа.

Зелената е човекот кој ќе го помните цел живот.Претходна статија

ЗАШТИТА ОД КРАЖБИ ВО ЛЕТНИОТ ПЕРИОД ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

Следна статија

МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ АДЕМИ СЕ СРЕТНА СО ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР ТИМОНИЕ

Најново од Истакнато