ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ СООПШТИ ДЕКА ВМРО-ДПМНЕ НЕМА ДА ГО ПОДДРЖИ ОДЗЕМАЊЕТО НА МАНДАТОТ НА НИКОЛА ГРУЕВСКИ

Трајко Вељаноски изјави дека политичката партија ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ќе гласаат против одземањето на мандатот на Никола Груевски. Поранешниот спикер Трајко Вељаноски за време на претресот на Комисијата на мандатно имунитетни прашања која треба да одлучи на мандатот на Никола Груевски изјави дека во Македонија се врши политички прогон врз политички лидери и политичари кои не ја поддржуваат Владата. Трајко Вељаноски истакна наместо да се решаваат реалните проблеми на граѓаните , власта сака да го одземе мандатот на политичар од опозицијата кој бил долгогодишен премиер на државата. Тој го нарече политички процесот против Никола Груевски и ја обвни власта дека го уништува правото и правдата во Р. Македонија.