ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ПРЕД БАНКРОТ ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

//

Туристичкиот сектор пред банкрот. Бројот на туристи драстично опаднат. Туристичките работници ги бројат загубите. Бараат помош од државата за да не се доведат до ситуација да отпуштаат работници.

-Да се намали ддв за храна од 18 на 5 отсто за хотелиерите,да се ослободат од плаќање на придонеси хотелите , туристичките агенции и превозниците во патничкиот сообраќај, и ослободување од туристичка такса, вели Даниела Михајловска од СКМ.

Туристичките работници велат дека сите тури за велигден се откажани.

-Ако не му се помогне на туристичкиот сектор сега тој може целосно да банкротира. Во други земји мерките кои ги бараат туристичките работници се многу поригорозни, вели Влатко Сулев национална асоцијација за туризамВо туристичкиот сектор работат 20 илјади работници.Претходна статија

ВУЧИЌ ГИ ОТКАЖА СИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ СОБИРИ НА СНС

Следна статија

СУДОТ НА ЧЕСТА ВО ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА ЛИЦЕНЦАТА НА ЗАРАЗЕНАТА ДОКТОРКА

Најново од Вести