ТВ СТАР: ХРВАТСКИ ПРОГРАМЕРИ НАПРАВИЈА АПЛИКАЦИЈА ЗА ОТКРИВАЊЕ НА КОРОНА ВИРУСОТ

//

Кристијан Шарик и Матија Пластик се двјаца хрватски програмери кои успеале да направта апликација за регистрирање и откривање на Корона вирусот.
Апликацијата функционира на принцип споредба и детално читање слики на заболени и здрави белодробни крила. За поефикасна идентификација тие Во системот внеле 70 слики на заболени наспроти 500 на здрави и уште 4 500 слики на бели дробови со воспаление.

Претходна статија

МАКЕДОНИЈА НА ТРЕТО МЕСТО ПО БРОЈ НА ЗАБОЛЕНИ ОД КОРОНА ВИРУС МЕЃУ ЗЕМЈИТЕ ОД НАЈБЛИСКОТО ОПКРУЖУВАЊЕ

Следна статија

ДАДО АКО МОЖЕШ КУПИ МИ ЕДЕН ЛЕБ, НЕ САКАМ ПАРИ

Најново од Вести