|

Ученици од Симитли собраа 3650 лева на добротворен базар за да му помогнат на четиригодишно дете со аутизам

Во општина Симитли децата уште еднаш покажаа дека добрината е на прво место. Сите деца и наставници од СУ „Св. Кирил и Методиј“ се обединија во добротворната кауза Божиќен базар за да му помогнат на четиригодишно дете со аутизам од Симитли. Собраните средства се во износ од 3650 лева.

Со многу труд и трудољубивост, учениците подготвија разни работи, а собраните средства ќе бидат донирани за лекување на момчето во клиника во Србија.

Сон на семејството на малото момче е да го слушнат гласот на своето дете. Тоа не зборува, не се грижи за себе и има проблеми со однесувањето. Надежта на сите кои се приклучуваат на хуманитарната акција е да му помогнат на малото момче да прозбори.

Слични Објави