|

Украина: Во војната досега се убиени 499 деца

Досега за време на инвазијата на Украина се убиени 499 деца, а повеќе од 1.594 се повредени, соопшти Канцеларијата на главниот обвинител на Украина.

Последните жртви се две деца на возраст од 13 и 15 години кои беа повредени при гранатирањето на областа Очакив во регионот на Миколаев и едно 14-годишно момче кое беше рането за време на гранатирањето на градот Купјанск.

Двата напади беа извршени на 8 август.Слични Објави