|

Украинскиот заменик командант: Секој час во Бахмут е како пекол

Линијата на фронтот во Бахмут е стабилизирана од украинските војници во последните неколку дена и покрај интензивните и постојани напади на руските сили, изјави заменик-командантот на Националната гарда на Украина. Според Володимир Назаренко од баталјонот Свобода, руските сили не ја преминале реката, а центарот на градот останува под контрола на украинските сили.

„Секој час во Бахмут е како пекол. Пред една недела, непријателот имаше успех северно и северозападно од Бахмут. Украинските војници возвраќаат. Во текот на изминатите неколку дена, линијата на фронтот беше стабилизирана благодарение на нашата напорна работа и напори“, изјави Назаренко за украинската телевизија Киев24.

Слични Објави