Умберто Еко: Книгата е отпорна на забот на времето

/

Големиот италијански писател, есеист и филозоф Умберто Еко е еден од најголемите мислители во светот. Во делото „Ова не е крај на книгите“ тој споделил со своите читатели неколку негови видувања за опстанокот на книгата.  Иако постојано се води полемика за тоа дали книгата ќе опстане и каква ќе биде нејзината иднина во дигиталната ера на брзината и краткото внимание, Еко нејзиното височество – книгата ја смета за пронајдок што не може да се замени со ништо… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Нова концертна сала, домашни ТВ-серии, „Скопје 2014“ под лупа

Следна статија

Пратениците ќе избираат уставни судии, а треба да се гласа и за законот за јазиците

Најново од Истакнато