|

Вагнер гради шаторски град кај нашата граница, тврди Украина

Вагнер наводно гради шаторски град за сместување на околу 1.000 платеници на аеродромот Зјабровка, на помалку од 25 километри од украинската граница, пишува Индекс.

Ваквите тврдења доаѓаат од Украинскиот центар за национален отпор, кој тврди дека кампот ќе се користи за „субверзивни активности“ во регионот Чернихив, област која се уште е под контрола на Украина.

Институтот за проучување на војната вели дека Вагнер извршил воена обука во близина на Брест, еден од најголемите градови во Белорусија, на еден километар од полската граница.

Слични Објави