ВАНГЕЛОВСКИ ЗА ТВ 21: СЈО МОЖЕБИ СВЕСНО Е ЗЛОУПОТРЕБЕНО

//

Aферата „Рекет“ можеби докажува зошто Специјалното јавно обвинителство не го почитуваше начелното правно мислење на Врховниот суд дека СЈО не е овластен тужител по истекот на мандатот од 18 месеци од формирањето на институцијата, вели за ТВ 21 претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски.

-Непочитувањето на ова мислење отвора сомнежи дека отворените случаи по 30 јуни 2017 се започнати со цел да се злоупотреби СЈО. Така личи од сегашна перспектива. Но, тоа е само логична претпоставка – вели Вангеловски.

Претходна статија

ФОТО: КАТИЦА ВО ВОДЕНИЦА… АБЕ КАКВА ВОДЕНИЦА, НА ГРАНИЦА

Следна статија

ГАЈСЕР ЗА МОГЕРИНИ: КАКО ТАА МОЖЕ ДА МОЛЧИ ПРЕД КРИМИНАЛНАТА РЕАЛНОСТ

Најново од Вести