Вела: Околу 400.000 лица во Европа годишно умираат поради загадување на воздухот

//

Поради загадениот воздух секоја година во Европа прерано умираат 400.000 лица. Ова го изјави за Бугарската национална телевизија, комесарот на Европската Унија за животна средина, поморство и рибарство, Кармен Вела. Во врска со тоа дали загадувањето на воздухот е најголемиот еколошки проблем за Бугарија и за целата ЕУ,  Вела рече дека загадувањето на воздухот е глобален проблем не само за Европа, туку и за целиот свет… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Британски Парламент: Во Македонија живеат 1.350.589 Македонци

Следна статија

Загадениот воздух ги наполни болниците

Најново од Вести