ВИДЕО: АНГЕЛ ЏАМБАСКИ: СОЦИЈАЛИСТИТЕ НЕМААТ ПРАВО ДА ЗБОРУВААТ ЗА МАКЕДОНИЈА, ТИЕ ТРЕБА ДА СЕ ИЗВИНАТ

Бугарскиот европратеник од редовите на ВМРО-БНД Ангел Џамбаски изјави дека Бугарската социјалистичка партија намерно ја покренала темата за Македонија и изјавата на македонскиот премиер Зоран Заев за Илинденското востание, за да го одвлече вниманието од скандалот со општинскиот советник од редовите на социјалистите Бенчо Бенчев, кој беше уапсен со познатиот бугарски гангстер Димитар Жељазков- Мито Очите во Турција. Видеото од емисијата со Ангел Џамбаски можете да го видите овде.