(ВИДЕО) Б.ШКЛИФОВ: ГРАЃАНСКАТА ВОЈНА ВО ГРЦИЈА Е ОРГАНИЗИРАНА ОД СРБИТЕ КОМУНИСТИ

//

Благој Шклифов е бугарски научник и професор во Софискиот универзитет. Роден е во костурското село Црешница во 1935 г. и е дел од децата бегалци од Егејска Македонија, кои ги напуштаат своите домови заради граѓанската војна во Грција. Шклифов го губи својот живот на 24 септември 2003 г. во сообраќајна несреќа во Грција.

Еден месец пред загине Благој Шклифов гостува во Охрид. Во продолжение проследете го неговото излагање:

Претходна статија

НЕМА ДА ИМА НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ И ПОКРАЈ ВЧЕРАШНИОТ РЕКОРДЕН БРОЈ ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19

Следна статија

ПОЧИНА ЉУБИСАВ ИВАНОВ-ЅИНГО

Најново од Вести