|

(ВИДЕО) БУГАРИЈА ЌЕ ДОБИЕ РЕЧИСИ 14 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕУ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО АФРИКАНСКАТА ЧУМА

Бугарија ќе добие речиси 2, 9 милиони евра веднаш од Европската Унија како помош за справување со епидемијата на „африканска чума“, која ја зафати нашата соседна земја. Ова ќе биде првиот дел од помошта, а 11 милиони евра ќе бидат исплатени до еден месец, соопштија денеска на вонредна прес-конференција од Министерството за земјоделство и храна, на Република Бугарија.Слични Објави