|

(ВИДЕО) ПРОДОЛЖУВА БОРБАТА СО ОГНЕНИОТ ПЕКОЛ ВО СИБИР

Повеќе од 40.000 квадратни километри шуми во Сибир се зафатени од огнените јазици на пожарот што веќе неколку дена голта бесценето природно богатство, алармираат од Гринпис.

Борбата против пожарот во којашто е вклучена и руската воена авијација продолжува. Специјализираните авиони успеаја да ги изгаснат пожарите во Краснојарскиот регион, од почетокот на операцијата пред 4 дена, тие истуриле врз пламенот повеќе од 8 милиони тони вода. Авијацијата се пренасочува кон другите најтешко погодени области – Иркутск и Новосибирск.

Слични Објави