ВИДЕО: ФИЛИПА VS ГРЕТА-РУНДА ШТО ЗАВРШИ БРУТАЛНО ЗА „ЛИЧНОСТА НА ГОДИНАТА“

Нејзиното име е Филипа Николова. Таа има 16 години. Таа живее во Соединетите Држави. Филипа не сака Грета да зборува во нејзино име (и од името на нејзината генерација). Затоа што Филипа разбира дека обвинувањето дека некој и го украл детството на Грета е цинично, особено кога милиони деца ширум немаат детство, бидејќи гладуваат или пак мораат да работат во ужасни услови за да опстанат.